Implantaten

Een tandheelkundig implantaat is een permanente vervanging voor tandwortels, als het ware een titanium schroef welke de plaats inneemt  van het verloren element. Een implantaat ziet eruit als een minuscuul schroefje en is gemaakt van weefselvriendelijk materiaal (titanium) dat volledig door het lichaam geaccepteerd wordt.

Kronen en bruggen op basis van implantaten kunnen een vaste oplossing zijn voor mensen die één of meerdere tanden of kiezen missen. Maar ook een volledig nieuw gebit op basis van implantaten is mogelijk. Bij verlies van een tand of kies slinkt het kaakbot. Met tandheelkundige implantaten wordt dit proces een halt toegeroepen. Keramische kronen, bruggen en prothesen worden op maat gemaakt zodat deze mooi in uw mond passen.

Hoe werkt het?

Onder steriele omstandigheden in onze eigen tandheelkundige O.K. worden door onze implantologen de implantaten in het kaakbot aangebracht onder plaatselijke verdoving. Na de ingroeifase (ong. 6 tot 8 weken) zal het benodigde werkstuk in eigen beheer voor u gemaakt worden. Constructies die direkt op de implantaten verschroefd zijn worden gemaakt met ons eigen Cad-Cam systeem. Cad-Cam is een computer gestuurde freestechniek die inmiddels ook zijn weg heeft gevonden naar Mondzorgcentrum Touwen