Klikgebit

Bij verlies van tanden en kiezen, slinkt het kaakbot waardoor een kunstgebit los kan gaan zitten. Hierdoor wordt kauwen en praten moeilijker en kan tandvlees geïrriteerd raken of pijn gaan doen. Het gevolg is dat mensen niet meer voluit durven te lachen. Bovendien kunnen wangen gaan invallen bij een slinkende kaak, waardoor een gezicht er ouder uit zien. Met een klikgebit op implantaten wordt dit proces een halt toegeroepen. Een klikgebit is een ondergebit dat u kunt vastklikken op twee tot vier implantaten (kunstworteltjes) in uw onderkaak. Zo’n klikgebit zit stevig vast, maar kan ook worden uitgenomen voor reiniging.

Hoe werkt het?

Het plaatsen van implantaten is een relatief eenvoudige en pijnloze behandeling. We hebben een eigen implantoloog in huis die onder plaatselijke verdoving twee tot vier implantaten in uw onderkaak aanbrengt. Een implantaat heeft enige tijd nodig om in te helen. Na 6 tot 12 weken zitten de implantaten stevig vast in het kaakbot en kan er een klikgebit op worden gezet. Een klikgebit wordt in ons tandprothetisch laboratorium aangemeten en op maat gemaakt zodat deze perfect in uw mond past.

Wanneer kiest u voor een klikgebit?

  • als uw prothese niet comfortabel aanvoelt
  • als uw kunstgebit pijn doet
  • als u moeite hebt met eten, spreken of lachen
  • als u last hebt van een ingevallen mond en/of wangen
  • als er voedsel onder uw kunstgebit komt

Kosten

Momenteel wordt een klikgebit in de onderkaak vergoed door de basisverzekering. Een tandartsverzekering of aanvullende verzekering is niet nodig. Wij zorgen voor het indienen van een aanvraag bij uw ziektekostenverzekeraar. Wordt deze goedgekeurd, dan betaalt u alleen de verplichte eigen bijdrage van € 250. (Houd wel rekening met het verplicht eigen risico). Bij een aanvullende verzekering betaalt u nog minder en soms zelfs helemaal niets (vraag naar uw verzekeringsvoorwaarden).